RECENSIE: One Wonders - Heart Over Mind

One Wonders
2016-01-18 Heart Over Mind is de nieuwe EP van One Wonders, een in 2011 opgerichte Limburgse rockband die in 2013 een overtuigende videoclip voor het nummer ‘Lost’ opnam. De EP is het vervolg op het debuut album uit 2014 genaamd A Distant Memory.

De eerste track van de EP begint goed. ‘The Warmth Inside’ heeft een opbouwende intro die veelbelovend klinkt. Warm gitaargeluid ondersteund door een orgel en drums. De rustige coupletten en groots klinkende refreinen die daarop volgen liggen geheel in de lijn der verwachtingen. Met veel delay-riffjes en bombastische drumpartijen is het geluid van de band te vergelijken met dat van emorockbands zoals 30 Seconds to Mars.

Ondanks het strakke geluid valt er nog veel te halen voor deze heren. De ietwat iel opgenomen zang is hier en daar wat te netjes terwijl zanger Ruud Lemmens absoluut geen slechte zanger is. Wat ook jammer is, is dat de vier nummers die deze EP telt, enorm op elkaar lijken. Zelf single ‘Dance To Stay’ springt er niet uit. Ook na een paar keer luisteren blijft Heart Over Mind één grote brei.

De heren van One Wonders hebben nog een lange weg te gaan als ze ooit op het festival van ome Jan willen staan, maar hopelijk weerhoudt dat ze niet. Al met al is Heart Over Mind een aardige EP die hopelijk als opstapje word gebruikt voor een iets rauwere langspeler.
Recensent:Jaap Schrijver Artiest:One Wonders Label:RVP Records
Cover Jack Hustinx & The Southern Aces - Over Yonder

Jack Hustinx & The Southern Aces - Over YonderZanger Jack Hustinx staat al lang niet meer met beide voeten op Nederlandse...

Cover Girlschool - Guilty As Sin

Girlschool - Guilty As Sin Girlschool was ooit het Britse antwoord op de Amerikaanse all female...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT