RECENSIE: HIM - Uneasy Listening Vol 1

HIM - Uneasy Listening Vol 1
2007-03-05 ‘Toch nog snel wat centjes verdienen’, moet platenlabel Sony BMG hebben gedacht. Nog geen half jaar na de release van Dark Light, komen de Finse rockers van HIM op de proppen met Uneasy Listening Vol. 1. Een cd vol remixen en akoestische bewerkingen van het oudere werk van de band. Leuk om al deze b-kanten verzameld op een plaat te hebben, maar de liefhebbers die de singles in het verleden kochten, hebben de meeste nummers van de tracklist al in hun bezit.

Volgens zanger Ville Valo is dit de eerste plaat uit een serie van twee. Uneasy Listening Vol. 1 is naar eigen zeggen voor de rustige en brakke zondagochtend. Deel twee zal later dit jaar volgen en zal zich vooral richten op de wat ruigere zaterdagavond.

De gekozen volgorde van de nummers is enigszins opmerkelijk. Ongeïnspireerde remixen worden afgewisseld met lieve, romantische liedjes op akoestisch snaarwerk en aangevuld met remixen die bewijzen wél zorgvuldig te zijn bewerkt.

Akoestische versies van ‘The Funeral of Hearts’ en ‘For You’ wijken niet veel af van de originele uitvoeringen en zijn dan ook niet van toegevoegde waarde. ‘Buried Alive By Love’ is voorzien van rauw, schor en vals gezang. Iets wat zonde is bij een nummer dat normaliter behoorlijk ruig is, maar deze gevoelige bewerking, die veel doet denken aan bands als Nirvana en Pixies, heeft toch zijn charme.

Sommige remixen klinken leeg en (zoals eerder gezegd) ongeïnspireerd, wat vooral goed te horen is bij verkrachtingen van klassiekers als ‘Salt in Our Wonds’ en ‘Lose You Tonight’. Waarom kille, ritmische melodieën die niet synchroon lopen met de rest van de muziek?
Dat het beter kan bewijst de Rockfield Madness Version van ‘One Last Time’. De warme douche van deze plaat met een prachtige melodielijn en tedere, zuivere vocalen van de Fin die een paar nummers terug nog zo vals zong.

Overige nummers op de cd klinken best aardig, maar verschillen net als ‘The Funeral of Hearts’ en ‘For You’ nauwelijks van het origineel. Leuk voor de echte fans die nu een hoop remixen en unplugged versies van nummers verzameld op een schijfje hebben (scheelt zoeken en verwisselen van je singles), en voor de liefhebbers van duistere rock op de zondagochtend.
Recensent:Kenneth Steffers Artiest:HIM Label:Sony Music
Good Charlotte - Fast Generation

Good Charlotte - Fast Future Generation Fast Future Generation is een documentaire over Good Charlotte . In het...

Reflected- Rise & Fall

Reflected - Rise & Fall Nog nadampend van Utrechtse bodem heeft Reflected na vier jaar zijn eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT