RECENSIE: The Haunted - Versus

The Haunted - Versus
2008-10-03 Gitarist, zanger, songwriter en spoken-word performer; Peter Dolving is een druk baasje. De 39-jarige deed twee albums met Mary Beats Jane, drie solo platen en is sinds kort weer terug bij The Haunted. Met Versus schreeuwt hij zijn vierde album vol bij de band. Met behulp van gitarist Patrik Jensen (Satanic Slaughter), gitarist Anders Björler (Terror, At the Gates), bassist Jonas Björler (At the Gates, Terror) en drummer Per M. Jensen (Invocator, Artillery) alweer de zesde plaat van de Zweedse groep.

Door de vele neven bands komen de elf nieuwe nummers vrij onverwacht, met het album The Dead Eye nog vers in het geheugen. Op deze voorganger was al een kleine koerswijziging hoorbaar, de snelle thrash is verruild voor een meer experimentelere hoek. Opvallend is dat de plaat volledig live ingespeeld is, waardoor het een geheel eigen karakter heeft gekregen. Een experiment wat we kennen van hun debuut, waar overigens de zang pas is toegevoegd als laatst.

Gelukkig worden ook de fans van het oude werk nog gewoon geserveerd. Harde nummers als 'Crusher' en 'Faultline' voldoen prima. Helaas is de speeltijd van het schijfje erg kort, vooral discutabel omdat de Japanse editie zes nummers meer op de teller heeft. Hierdoor is de Europese versie een beetje karig en bevat hij niet echt duidelijke uitschieters.

De broers Björler wisselen al jaren tussen At The Gates en The Haunted. Momenteel is er weer even tijd gemaakt voor laatst genoemde. Het vijftal heeft namelijk een grote tour staan samen met All That Remains. Hoewel de The Haunted ver van hun melodic death metal staat, zullen de twee bands zeker de moeite waard zijn. Dit vooral wanneer we de nummers van Versus voor onze kiezen zullen krijgen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Haunted Label:Century Media
Rash – This Is My Therapy.

Rash - This is my Therapy Rash moeten we zien uit een idealistische band die ontstond onder de rook...

Slipknot – All Hope Is Gone

Slipknot - All Hope is Gone Ik was een jaar of 13 toen ik op TMF Rockzone een clip zag en dacht: damn,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT