RECENSIE: Fear Factory - Transgression

fearfactory-transgression
2005-09-12 Fear Factory, ooit bestempeld als de beginners van de cyber/industrial-metal. Na 15 jaar werk (met een kleine pauze) beginnen de jongens langzamerhand wat grijs te worden en is Fear Factory wel de laatste band waar je aan denkt bij de woorden ‘industrial’ en ‘cyber’.

Het zesde studio album Transgression bevat naast de reguliere audio cd ook een dvd. Op deze staat de gehele cd nogmaals, maar dan in dvd kwaliteit. Ook videoclips van Transgression, Spinal Compression en Moment Of Impact zijn op deze te vinden. Hopelijk zijn dit geen officiële videoclips, maar extra’s voor de fans. Alle drie zijn vanuit hetzelfde shot opgenomen ergens in een donkere garage. De ‘making of Transgrassion documentary’ komt ook wat rommelig over. Was een live registratie niet veel leuker geweest? Gelukkig is dit allemaal bijzaak en is het de muziek wat telt.

De cd bevat enkele leuke nummers zoals Transgression en Empty Vision, maar is voor een grote naam als Fear Factory erg matig. Naast de twee covers Millennium (Killing Joke) en I Will Follow (U2) blijven er slechts negen eigen tracks over. Negen nummers is bijna geen studioalbum te noemen en eigenlijk is Transgression dat ook niet.

Tekstueel gezien passen de lyrics op twee blaadjes in het cd-boekje. Duren de liedjes dan zo kort? Nee, maar doordat ze zo langzaam uitworden gesproken door Burton C. Bell red je er makkelijk de gemiddelde drie minuten mee. De vut is er uit.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Fear Factory Label:Roadrunner Records
everytimeidie-gutterphenomenon

Every Time I Die - Gutter PhenomenonEvery Time I Die was het gezeik over de hokjesgeest waarschijnlijk helemaal...

throwrag-18ftandrising

Throw Rag - 13 ft. and Rising De vijf mannen van Throw Rag komen uit Californië, en ze vallen op. Niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT