RECENSIE: Manowar - Gods of War

Manowar - Gods of War
2007-04-28 Gods Of War is het tiende studio album van de band Manowar en is de opvolger van Warriors of the World, die maar liefst 5 jaar geleden verscheen. Qua artwork verschillen de twee nauwelijks: Gespierde mannen omringd door naakte vrouwen en mythologische dieren zijn op de cover te zien (getekend door Ken Kelly). Toch is het album volgens eigenzeggen heel anders, de heavy metal band is met deze een serie begonnen over oorlogsgoden. Het debuut uit deze reeks gaat over Odin.

De naam Odin hoor je dan ook in veel nummers terug, echter is het niet mogelijk om ook daadwerkelijk deze teksten door te lezen. Hoewel de teksten die zanger Eric Adams zingt wel degelijk gedrukt staan in het boekje, zijn deze echter in onleesbaar Runic (oude tekens) geschreven. Natuurlijk kan niemand dit lezen, dus heeft het viertal voor een klein vertaaltabelletje gezorgd. Een leuk idee, maar, in Godsnaam, waarom?

Opvallend aan het album is het bonusnummer 'Die For Metal' wat toch een beetje lachwekkend klinkt. De band was inderdaad (volgens het Guiness Book of World Records) ooit één van de hardste bands van de wereld, maar tegenwoordig is dit geen metal meer hoor, dit noemen we rustige rock. Veel bands moderniseren naar mate ze bestaan, Manowar is echter nog steeds hetzelfde als zeventien jaar geleden. Iets wat veel oude fans zeker zullen waarderen, maar of deze muziek ook de huidige jeugd nog aanspreekt? Waarschijnlijk niet…
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Manowar Label:SPV
Porcupine Tree - Fear of a blank

Porcupine Tree - Fear of a Blank PlanetHet repertoir van Porcpine Tree is bij velen al bekend. De eerste cd kwam...

Slavior - Slavior

Slavior - Slavior Slavior is een nieuwe hardrock formatie in het naar eigen zeggen “Classic...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT