RECENSIE: The Pussywarmers & Réka - I Saw Them Leaving

Reka
2014-07-18 The Pussywarmers, de eigenzinnige band uit het Mediterrane deel van Zwitserland, worden bij hun derde en nieuwe langspeler I SawThemLeaving gedeeltelijk bijgestaan door hun Hongaarse vriendin Réka waarmee de band zegt “kosmisch verbonden” te zijn. De band heeft door de jaren heen vele optredens in zowel clubs als festivals op hun naam staan en reizen daarmee bijna heel Europa door. In het najaar staan zij diverse malen in Nederland en België op de planken, uiteraard samen met Réka, en brengen zij hun gloednieuwe repertoire ten gehore.

I SawThemLeaving neemt je mee in een reis terug in de tijd. Bij het beluisteren hiervan zou je bijna denken dat het om een band gaat die samen al heel wat decennia achter de kiezen hebben en hun oorsprong uit de jaren ‘70 of ’80 halen, maar niets is minder waar. Het betreft een groep die haar oorsprong vindt in het jaar 2009, maar muzikaal gezien graag uitstapjes maakt naar het verleden.

De nummers verschillen onderling zeer van genre en dit maakt het vrijwel onmogelijk om het album in één specifieke categorie te plaatsen. Dit feit zorgt wel voor veel afwisseling en maakt deze plaat best interessant voor de luisteraar die wel van een muzikaal ontdekkingsreisje houdt. De diversiteit zit hem vooral in nummers als ‘Under The Sea’, dat qua stijl een beetje het oude repertoire van The Rolling Stones opzoekt. ‘Sunrise’ en ‘Fading Out’ komen daarentegen wat dichterbij de surf pop en ‘Young Men Living’ heeft iets weg van de “old school” rock &roll.

‘Something You Call Love’ is de catchy single van de plaat waarvan de tekst maar liefst uit twee zinnen bestaat: ”Something you call love, I call fear” en “But you don’t know”. Een uitstekende meezinger tijdens concerten en tevens voorzien van veel diepgang zoals je kunt zien. Al met al is I Saw Them Leaving wel een aardige plaat waarbij de band laat zien dat zij van vele muzikale markten thuis zijn zeker nu zij met dit album weer een andere stijl en sfeer hanteren dan bij hun vorige werk. Zelfs met de toevoeging van de vocalen van Réka hebben ze met dit nieuwe schijfje niet hun beste werk in handen, maar is er in ieder geval nog ruimte voor verbetering.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:The Pussywarmers & Réka Label:It\'s All Happening
BW

Bob Wayne - Back To The CamperSommige muzieksoorten zijn zo conservatief als het maar zijn kan en in...

Cover Sky Pilots - Sky Pilots

Sky Pilots - Sky Pilots Wie de afgelopen jaren de Nederlandse muziekscene heeft gevolgd kwam meer dan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT