RECENSIE: 3 Doors Down - 3 Doors Down

3 Doors Down - 3 Doors Down
2008-06-16 Met dank aan hun eerste twee singles ('Kryptonite' en 'Loser') werd 3 Doors Down in één klap een grote band. Het succes werd helaas gevolgd door een mindere tijd, maar dit jaar zijn ze weer helemaal terug met een self-titled album.

Het vierde schijfje bevat twaalf nummers, waaronder natuurlijk single 'It's not my time' en neemt een dikke veertig minuten in beslag. In een tijd waar iedereen met nieuwe genre's komt en rare capriolen uithaalt staan deze Amerikanen nog steeds voor hetzelfde; lekkere alternatieve rock. Opvallend is hoe volwassen het vijftal geworden is per album en ze zijn momenteel één van de populairste (mainstream) rockbands.

De kracht van de groep is vooral de dertig jarige Brad Arnold, die met zijn stem geen rare fratsen uithaalt, maar mooi zuiver het album volzingt. Soms erg gevoelig in een ballad, maar ook lekker fel kan klinken wanneer het moet.

In Nederland wordt de groep nog niet echt serieus genomen, terwijl ze in hun thuisland Amerika en ver daarbuiten erg populair zijn. De heren hebben maarliefst 300 optredens per jaar, iets wat ze helemaal niet erg vinden. De 3 Doors Down-leden leven voor de muziek en dat is duidelijk terug te horen op het album!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:3 Doors Down Label:Universal
Drive-By Argument - Drive-By Argument

Drive By Argument - Drive By ArgumentBegonnen als een muziekproject op de Universiteit en uitgegroeid tot een...

Kaki King – Dreaming Of Revenge

Kaki King - Dreaming of Revenge Dreaming Of Revenge is het vierde album van de Amerikaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT