RECENSIE: Drive By Argument - Drive By Argument

Drive-By Argument - Drive-By Argument
2008-08-05 Begonnen als een muziekproject op de Universiteit en uitgegroeid tot een populaire band: Drive-By Argument. Het vijftal zag elkaar voor het eerst tijdens hun eerste les in oktober 2004 en de klik was gelijk daar. Na een aantal demo’s en singles krijgen we dit jaar hun debuut. Het schijfje bevat tien nummers en wordt titelloos verkocht.

Tot heden vooral bekend in eigen kringen, na Drive-By Argument wellicht ook in het vaste land. De Schotse band maakt namelijk een erg aantrekkelijk genre: electro-indie. Iets wat kunnen vergelijken met Panic At The Disco, waar ze twee keer voor mochten openen. Zelf weten ze het iets uitgebreider te omschrijven. ‘Think four-to-the-floor-unhappy hardcore. Think electremo-indie-dance-rock with experimental tendancies. Think a love for melody and harmony. Think an ambition to mix the lot.’

De veertig minuten die het album telt zijn heerlijk zomers en zorgen voor een grote glimlach op het gezicht. Het varieert van opzwepende dansnummers tot rustige pop. Het blijkt niets uit te maken wat de jongens doen, het komt allemaal even goed over. De band heeft zichzelf lang geheim weten te houden voor Nederland, nu is de tijd dan daar dat ze ons gaan veroveren.

Met dank aan de gelikte productie en de leuke aankleding is Drive-By Argument wat mij betreft een blijvertje. Bracht het land ons eerder al Snow Patrol, Amy Macdonald en Biffy Clyro, kunnen we er nu met gemak Drive-By Argument aan toevoegen. Schotland mag trots zijn.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Drive By Argument Label:Munich Records
Ratatat – LP3

Ratatat - LP 3Zoals de titel al een beetje prijsgeeft is LP3 de derde plaat op naam van...

3 Doors Down - 3 Doors Down

3 Doors Down - 3 Doors Down Met dank aan hun eerste twee singles ('Kryptonite' en 'Loser') werd 3 Doors...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT